Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen valmistelee ensi vuoden budjettia kovan paineen alla. Talousnäkymät ovat sumeita niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin. Paineet etupainotteisiin säästöihin ovat kovat. On oltava kuitenkin tarkkana, mistä säästetään. On myös arvioitava säästöjen seuraukset. Jotkut säästöt saattavat kaatua suurempina kuluina esimerkiksi kunnissa.

Työttömyysturvan 100 euron korotuksesta Urpilainen on pitänyt ansiokkaasti kiinni. Se ei vielä riitä ensi vuodeksi. Samalla on löydyttävä rahat myös asumistuen korottamiseen ja toimeentulotuen korottamiseen, joista sovittiin hallitusneuvotteluissa. On tärkeää, että asumistuki nousee, jotta se ei leikkaannu pienen korotuksen jälkeen.
Työttömyysturvan satasen korotus ei tule työttömille täysimääräisenä. Ensinnäkin verotus syö siitä oman kakkunsa. Tätä Vasemmistoliitto ei pystynyt muuttamaan. Olemme ajaneet, että kaikki 750 euroon saakka olevat tulot olisivat verottomia. Nyt toki parannetaan pienituloisten myös työttömien asemaa muuttamalla myös verotuksessa vähennyksiä.
Työttömyysturvan korotuksen idea on yhden luukun periaate.
 Työttömät, jotka saavat toimeentulotukea, menettävät sen. Toimeentulotuki on viimesijainen tuki, joka edellyttää kuittien, lippujen ja lappujen syynäämistä. Osa ihmisistä pääsee tästä eroon, kun työttömyysturva nousee. Tätä Vasemmistoliitto on ajanut jo vuosia. Ihmiset on säästettävä nöyryyttämiseltä.

 Sosiaalityöntekijöiltä vapautuva toimeentulotukiasiakkaiden aika on siirrettävä nyt kunnissa sosiaalityöhön.