Keskusta on julkistanut perhepoliittiset tavoitteensa. Pääministeri Mari Kivinimen johtama Keskusta vaatii työnantajamaksujen tasaamista. Sama lupaus on jo keskustan vetämän hallituksen hallitusohjelmassa.

 

Keskusta on kopioinut tavoitteen sieltä? Kopiointi näyttää olevan uutta poliittista kulttuuria, kun Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini jäi myös kiinni ilmastopoliittisen ohjelman kopioinnista. Tulee tästä maan tapa?

                                                            *****

Keskustan muu perhepoliittinen ohjelma on melko ohut. Keskusta jatkaa lasten hoitoa kotona suosivalla linjalla. Alle 1,5-vuotiaiden kotihoidontukea halutaan korottaa.

 

Ohutta ohjelmaansa keskusta höystää vaatimalla lapsi- ja perheministeriä hallitukseen. Se on mielestäni aikamoinen pluffi! Mitä ministerillä tehdään, jos perheiden palveluihin ja perheille ei ohjata lisää rahaa?

 

Suomessa elää yli 150 000 lasta köyhyydessä. Mitä keskusta aikoo tehdä heidän hyväkseen? Perheet tarvitsevat työtä, edullisempia päivähoitopaikkoja ja kuntien kotipalvelua sekä perusturvaa vaikeuksien varalle.

                                                            *****

Lasten köyhyys on lisääntynyt rankasti. On vastuutonta, kun tähän ei puututa. Se tarkoittaisi muun muassa työttömyysturvan parantamista, päivähoitomaksujen alentamista pienituloisilta perheiltä, kunnon asumistukea ja kunnon palkkoja, joilla tulee toimeen.

 

Köyhyys kulkee usein käsi kädessä esimerkiksi oppimisvaikeuksien kanssa. Ja kun koulu ja opinnot menevät pieleen, on korjaaminen hankalaa. Jokaiselle lapselle ja nuorelle pitää taata mahdollisuus oppimiseen ja opiskeluun tai duuniin koulun jälkeen. Kierre on pistettävä mahdollisimman pian.