Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) ilmoitti, että hän päätti korottaa eläkeikää 63 vuodesta 65 vuoteen hiihdellessän Rukan hangilla.

Pääministeri sai aikaan mylläkän, jossa ammattiyhdistysliike ja vasemmisto ovat liikkeellä. "Tämä oli taivaan lahja oppostiolle", on todettu usealla taholla.

Tosi on. Hallituksen linja kirkastui kansalaisille kuin salama kirkkaalta taivaalta.

Pääministeri Vanhasen poliittista viisautta/sen puuttumista olen ihmetellyt. Uskoiko hän, että eläkeiän nostaminen on läpihuutojuttu?

Ensimmäisen kerran 90-luvun alun jälkeen jonkin poliittisen päätöksen epäoikeudenmukaisuus puhuttaa ihmisiä, jopa kapakkapöydissä.

Vanhasen lausahdukset eläkepäätöksestä ovat olleet poliittisessa viisaudessaan pääministeri Anneli Jäättenmäen (kesk) tokaisujen tasoa. Ne tokaisut johtivat Jäätteenmäen eroon.

Keskelle tätä mylläkkä lasketui Niilin lähteiltä kaiken kokoava ja neuvottelujen kättä tarjoava valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok), joka on seurannut Egyptin lämpimistä Vanhasen hiillostamista. 

On vastenmielistä katsoa tätä mediapeliä: perjantaina Katainen tarjoaa työmarkkinajärjestöille neuvotteluja, rauhoittelee ikään kuin ulkopuolisena - puhtaana kaikista ikävistä päätöksistä -  syntynyttä kansalaisliikehdintää. Lauantaina kiirehti EK:n Fagernäs kiittelemään hallitusta neuvottelutahdosta.

Moni on kysynyt, että mitä hallitus ajaa tällä takaa? Työssä voi jatkaa nyt 68-vuotiaaksi superkarttumalla, jos terveys kestää. Hallituksen "pakkotyömalli" heikentää vain asioita ja synnyttää pakoa eläkkeelle. 

Päällä olevaan finanssikriisin synnyttämään lamaan hallitus ei ole löytänyt keinoja. Tulipa tuluskukkaro, eläkeiän nostaminen!