Kolmen suuren puolueen kannatus ei ole kiveen hakattu. Nykyisillä kannatusluvuilla kaksi suurinta puoluetta eivät saa lähelläkään enemmistöä eduskunnassa.

Keskisuurten puolueiden merkitys vaaleissa kasvaa.

On erinomaista, että eduskuntavaaleist ei ole tulossa pääministerivaaleja. Pääministerivaali kaventaisi demokratiaa. Keskittyminen pääministerin persoonaan jättää asiat varjoonsa.
 
Väistämättä pääministerivaalista tulee myös kolmen suurimman puolueen taistelu, jossa pääosaan nousisivat pääministeriehdokkaiden tentit. Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ja keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi halunnevat haastaa toisensa jo vaalitaktisista syistä toisensa pääministerivaaliin. Kokoomuksen tavoite on pääministerin paikka, ja keskusta pitää siitä kiinni.
 
Vaalien jälkeen suurin puolue ei saa automaattisesti pääministerin paikkaa,  eikä se ole välttämättä hallituspuolue. Käytännössä hallitusneuvottelut aloittaa suurin puolue. Vasemmisto haluaa saada nykyisen hallituspohjan historiaan.
 
Suomi tarvitsee punavihreältä pohjalta nousevan hallituksen. Toisenlainen talouspolitiikka on mahdollista. Leikkauslistojen ja juustohöyläämisen sijaan tulee vahvistaa veropohjaa.