Perussuomalaisten Timo Soini on ilmoittanut televisiohaastattelussa olevansa valmis viemään puolueensa hallitukseen, joka nostaa palkansaajien vanhuuseläkkeelle pääsyn ikärajaa 63 ikävuodesta.

Toimittaja kysyi (YLE TV, 27.10), että onko vanhuuseläkkeen alarajan nosto perussuomalaisille hallituskysymys.
 
Soini vastasi: "Ei ole sellainen kysymys kuin sosiaalidemokraateille. Se (=nykyisen joustavan eläkkeellesiirtymisiän) säilyttäminen on hyvä tavoite, mutta yhtenä osana sitä voidaan joutua liikuttamaan. (.....)"
 
Soinin mukaan vanhuuseläkeiän alarajan nostamisen sisältävä hallitusohjelmakin voidaan hyväksyä, "jos isänmaata joudutaan pelastamaan ja nostamaan suosta".
 
Eli Soini on valmis maksattamaan pitkän työuran tehneillä valtion velan. Sitähän ”isänmaan pelastaminen” arkisesti sanottuna tarkoittaa. Kaunis retorinen käärepaperi ei asiaa muuta.
 
                                                  *****
Perussuomalaisille ja muille porvarillisille puolueille vanhuuseläkkeelle pääsyn ikärajan nostaminen on poliittisen taktikoinnin ja pelin kysymys. Taannoin STTK:n talouspoliittisessa seminaarissa pyörittelivät eläkeasiaa valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Katainen ja pääministeri, keskustan puheenjohtaja Kiviniemi. Heillekin eläkeiän nostaminen on ”keinovalikossa”.
 
Ainoastaan Vasemmistoliitto ja Sosiaalidemokraatit ovat selvästi ilmoittaneet sitoutuvansa siihen, että nykyinen 63 vuoden vanhuuseläkkeelle pääsyn ikäraja säilyy ja että työelämän sisältöjä kehitetään ja muutetaan niin, että palkkatyössä käyvien ei tarvitse enää jäädä vasten tahtoaan ennenaikaiselle työkyvyttömyyseläkkeelle siinä laajuudessa kuin nyt tapahtuu.
 
Vuosittain lähes 25 000 palkansaajaa joutuu jäämään työkyvyttömyyseläkkeelle ennen vanhuuseläkeikää. Tämä on inhimillisten voimavarojen hirvittävää haaskaamista ja ihmisille yksilöinä valtava menetys. Eniten työelämästä kärsivät pienipalkkaiset duunarit, jotka sairastuvat johonkin liikuntaelin remppaan.