Keskustan kansanedustaja Hannes Manninen esittää kolmen suuren puolueen keskustan, kokoomuksen ja Sdp:n yhteistä hallitusta. Manninen on laskeskellut, että nykyisillä hallituksella olisi vaalien jälkeen heikot eväät jatkaa yhteisessä hallituksessa.

 Äkkiä ne suhdanteet muuttuvat. Taannoin vielä keskusta ja kokoomus liputtivat erityisavustajiensa ja muiden taustavaikuttajien suulla nykyhallituksen jatkolle. Keskustassa on laskettu, että puolue nykyisellä vajaan 19 prosentin kannatuksella tuskin lonksuttelisi hallituksen ovia.

 Suomen poliittinen kartta on kovassa myllerryksessä Suomen oloissa.

 Yleensä on totuttu muutaman kymmenyksen tai reilun prosenttiyksikön vaihteluihin mittauksissa. Kansalaisten protesti on kuitenkin yllättänyt. Taustalla vaikuttavat varmasti vaalirahasotkut, eduskunnassa tapahtuneet töppäilyt, jotka palkitaan palkankorotuksilla sekä yleinen tyytymättömyys.

 Mielenkiintoisella tavalla tyytymättömyys purkautuu nyt, kun talousnäkymät ovat kirkastumassa.  Kansalaiset hyväksyivät lähes nurisematta finanssikriisin huonon hoidon. Nyt tyytymättömyys on lähtenyt purkautumaan, ja kanavaksi on valikoitunut perussuomalaiset. Puoluetta pidetään vahvimpana oppositiopolitiikan tekijänä eduskunnassa, vaikka mitään näyttöjä ei ole. On vain mielikuvia ja retoriikkaa ”vanhoista puolueista”.

 Gallupit tulevat ja menevät. Jos perussuomalaiset rykäisevät eduskuntaan parikymmentä tuntematonta suuruutta maakunnista. Värikkyyttä varmaan riittäisi ensi kaudella.