SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilaisen kosinta (31.1.) Vasemmistoliitolle yhteiseen eurovaalityöhön ja sen jälkeen liittyminen samaan europarlamenttiryhmään tulivat täysin yllätyksenä.

SDP:n puoluetoimistolla ei näköjään lueta lehtiä. Kansan Uutisten Viikkolehti kertoi haastattelussani perjantaina (30.1.), että Vasemmistoliiton puoluehallitus on jo viime vuoden kesäkuussa päättänyt jatkaa vasemmistoryhmässä.

Vielä pari viikkoa sitten SAK:n kakkospuheenjohtaja Matti Huutolan (vas) esitys yhteistyöstä torparttiin SDP:stä puoluesihteeri Ari Korhosen suulla.

Mistä nyt sitten löytyi into yhteiseen vaaliohjelmaan ja jopa ovien availua demariryhmään?

Ei ole enimmäinen kerta, kun demarit esittävät juuri vaalien  alla vasemmistoliiton kannattajia hämmentäviä esityksiä. Kestosuosikkiesitys on ollut puolueiden yhdistäminen, jota esimerkiksi  parlamenttiehdokkaaksi nimetty Liisa Jaakonsaari (sd) on esittänyt jossain vaiheessa.

Vasemmistoliitto seisoo lujasti omilla jaloillaan eurovaaleissa. Puolue tekee oman vaaliohjelman.

Mieluusti teemme yhteistyötä vaalikampanjoinnissa niin demareiden kuin muidenkin puolueiden kanssa esimerkiksi osallistumalla yhteisiin vaalitilaisuuksiin ja tempauksiin, jotka kiinnostavat ihmisiä.