Demarit tavoittelevat Vasemmistoliiton ja vihreiden äänestäjiä eurovaaleissa. Demarit yrittivät tätä samaa edellisissä eduskuntavaaleissa. Huonolla menestyksellä.

Demareiden vaaliajattelussa on perustavaa laatua oleva valuvika. Puolue lähtee kilpailemaan vasemmiston sisällä. Urpilainen on kääntänyt takkinsa puoluekokouksen jälkeen. Siellä hän julisti suureen ääneen suuntaavaansa keskustaan.

Mistä nyt mielenmuutos? Siitäkö, että linjaus hämmensi demareiden omia kannattajia?

Demareiden eurovaalitavoite on taskulaskintaktiikkaa. Mielipidemittaukset kertovat toki, että niin Vasemmistoliiton kuin vihreidenkin kannattajat tuntevat vetoa demareihin, ja päinvastoin demareista on vetoa Vasemmistoliittoon.

Edellisten eduskuntavaalien edestakainen liike oli plussaa Vasemmistoliitolle.  Nyt demarimiehiä houkuttavat myös perussuomalaiset. Onko tämä nyt muka vastaisku?

Urpilaisen linjaukset ovat lyhytnäköisiä. Suomessa on porvarihallitus. Euroopan parlamenttia hallitsevat porvarit.

Onko järkeä yrittää tavoitteellisesti kaventaa vasemmiston asemia Euroopassa? Ihmisten hyvinvoinnin, työelämän kehittämisen, ilmastonmuutoksen torjunnan ja ihmisoikeuksien toteutumisen kannalta  olisi tärkeää vahvistaa eikä heikentää vasemmistoa.

Ihmettelin linjausta eräälle aktiivikunnallispoliitikolle (sd). Hänkään ei ollut oivaltanut linjausta.

                                                            *****

PS.

Kiintoisa valinta demareilta. Teollisuuden Palkansaajien Euroopan Parlamenttivaalitapahtuma Helsingissä 12.5. ei kiinnostanut demareita. Ainoat paikalla olleet työväenpuolueiden meppiehdokkaat olivat Vasemmistoliitto ja Kokoomus.

Demarit junailivat samaan aikaan eri puolilla Suomea.