Vihreät ovat kiemurrelleet viime päivinä julkisuudessa. Hallitus – vihreiden siunauksella – aikoo leikata kehitysyhteystyörahoja. Kepan arvion mukaan hallitus lohkaisee 140 miljoonaa euroa. Julkisuudessa on esitetty summasta muitakin arvioita.

 

Olipa miten tahansa: jo pienempikin leikkaus on härskiä politiikkaa hallitukselta. Suomen 0.7 prosentin tavoite bruttokansantuotteesta karkaa käsistä. Tässäkään taloustilanteessa ei tavoitteesta pidä tinkiä.

 

Onko vihreät ostettu diiliin siirtämällä rahat työministeri Anni Sinnemäen (vihr) ministeriöön?

Tuore ministeri on huutavassa hukassa työttömyyden ja lomautusten kasvaessa kohisten. 

 

Vai kosiskeleeko koko hallitus soinilaisten ja halla-aholaisten mielipidettä asettaessaan vastakkain kotimaan työttömät ja maailman köyhät? Etenkin kokoomuksen retoriikka maahanmuuttajia kohtaan on koventunut. Keskustasta ei ota selvää pirukaan.

 

On moraalitonta, että syntyvää aukkoa yritetään vielä paikata vippaskonstein. Pakolaismenoja lasketaan kehitysyhteistyömäärärahoihin. Kotimaassa käytetyt rahat eivät vastaa  kehitysyhteistyön tavoitteita. Köyhyys ei poistu. Onkin merkillistä, että maahanmuuttoministeri Astrid Thorskin (r.) näyttää vilkuttava vihreää valoa turvapaikkakulujen kirjaamisesta kehitysyhteisyhteistyömenoihin.

 

Lopuksi lainaus kansanedustaja Anni Sinnemäeltä:

 

TIEDOTE 15.5.2006 Kansanedustaja Anni Sinnemäen ryhmäpuheenvuoro valtiontalouden kehyksistä vuosille 2006-2007

http://www.eduskunta.fi/vihreaeduskuntaryhma/puheet

KEHITYSYHTEISTYÖRAHAT UNOHDETTIIN JÄLLEEN Vihreä eduskuntaryhmä ei hyväksy valtiontalouden kehystä kehitysyhteistyön osalta. Jo tämän eduskunnan tulisi yksiselitteisesti sitoutua siihen, että vuonna 2010 saavutetaan tavoite 0,7 prosenttia. Valtion kehitysyhteistyön taso määrittelee sen vaikutusvallan kansainvälisessä keskustelussa kehityksestä, Sinnemäki huomauttaa.