Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini toteaa Helsingin Sanomissa 22.4., että ”muut kopioivat parhaat idea oman  käyttöönsä, jos niitä lähdetään liian aikaisin paljastamaan”.  Esimerkkinä hän mainitsi ”maassa maan tavalla” –ilmauksen, jonka hänen mukaansa Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen vei perussuomalaisilta.

Toinen esimerkki kaapatuista ideoista on rikkaiden verotus. Soini epäilee, että ”kehysriihessä päätetty rikkaiden solidaarisuusvero, jota Soinin mukaan nimitettiin perussuomalaisten vaihtoehtobudjetissa Wahlroos-veroksi”.

Näinköhän hallitus varasti sen Soinilta?

Pikainen googlaus osoittaa, että perussuomalaisten esitykset rikkaiden verotuksesta ovat tulleet ainakin viime vuonna vasta Vasemmistoliiton avausten jälkeen.  Soinin vihjailut ideoiden kaappaamisesta ovat liioiteltuja. On rikkaiden verotusideoita muillakin :)

Vasemmistoliitto on esittänyt rikkaiden verotuksen korottamista mm:

Vasemmistoliiton veromalli, esiteltiin 31.1.2011

Vasemmistoliitto haluaa nostaa tuloveron alarajan 10 000 euroon. Suurituloisten verotusta Vasemmiston mallissa kiristetään maltillisesti. Suurin rakenteellinen muutos on, että Vasemmisto verottaisi pääoma-, palkka-, eläke- ja tukituloja tasavertaisesti yhden progressiivisen tuloveroasteikon mukaan. Lisää vasemmisto.fi

Verkkouutiset 1.10.2011

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie haluaa Suomeen väliaikaisen lisäveron rikkaille.

Annika Lapintien mukaan suurituloisten verotuksen kiristämisellä rahoitettaisiin palveluita ja pienennettäisiin valtion velanottoa. Verotuksen on oltava riittävän korkea, ettei kyse ole pelkästä symboliikasta.

(...)
Myös muualla Euroopassa on päädytty solidaarisuusveron tyyppisiin ratkaisuihin. Lapintien mukaan ylimpien tuloluokkien verotusta on kiristetty kriisimaiden Kreikan ja Portugalin lisäksi muun muassa Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa.
 
Perussuomalaisten linjauksia:

Yle-uutiset/nettisivut 25.2.2011:

Perussuomalaiset ovat julkistaneet vaaliohjelmansa. Puolue korottaisi ylimpien ansiotuloveroluokkien verotusta, mutta pitäisi keski- ja pienituloisten verotuksen nykyisellä tasolla.

4 Uutiset/verkkosivut 19.10.2011

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä korottaisi suurituloisten verotusta. Puolue esittää varjobudjetissaan muun muassa Wahlroos-veron käyttöönottoa.
Tämä tarkoittaa sitä, että yli 100 000 euroa vuodessa ylittävästä palkasta lähtisi 36 prosenttia veroa. Myös yli 70 300 euroa vuodessa tienaavien marginaaliveroa puolue korottaisi 30 prosentista 32 prosenttiin.