”Taistelu vallasta perussuomalaisten kanssa”, vihreät valitsi vaalien ykkösvihollisen, otsikoi Helsingin Sanomat (3.10.). Vihreät asettavat kaksi Suomea vastakkain, ja puolueensa ikään kuin takuumieheksi avoimelle Suomelle perussuomalaisten sulkeutuneen Suomen sijaan.

 Vihreät luovat hyvä vastaan paha –taistelua vaalitaktisista syistä. Vihreät viestivät, että hallituspaikka on keskeinen tavoite, ja ilmoittavat, että perussuomalaiset eivät sovi samaan hallitukseen.

 Vihreät ja perussuomalaiset jakavat ministerin salkkuja, vaikka vaaleihin on vielä yli puoli vuotta. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti Porvoossa puolueen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa jo ministeriötkin.

                                                            *****

Vihreiden ilmoitus vaalitaktisista syistä on varmasti kiinnostava, vaikka puolueessa on ristikkäisiä paineita. Samassa kokouksessa on sekä haukuttu vasemmisto että perätty uskallusta punavihreään hallitusyhteistyöhön. Samaan koriin on laitettu Ruotsin ja Suomen vasemmisto.

 Vihreät ovat vahvasti sitoutuneet nykyiseen oikeistohallituksen työhön. Tuskin pihaustakaan on kuultu punavihreän yhteistyön puolesta, kun esimerkiksi Vasemmistoliitto on sitä esittänyt. Tätä taustaa vasten puheet tuntuvat vaalitaktiselta peliltä.

 Vihreät näyttävät haluavan istua kahdella jakkaralla sitä leveämmin, mitä lähemmäksi vaalit tulevat.

 Varmuuden vuoksi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö haukkui myös kokoomuksen. Hallituskumppani kokoomuksen  tavoitteista kukaan kansalainen ei tiedä. Tätä samaa puoluetta vihreät ovat tukemassa täysillä yhteisessä hallituksessa. Eivätkö vihreät ole samassa veneessä?