SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen toivottaa Kansan Uutisten Viikkolehdessä (20.2.) "vastuulliset vasemmistoliittolaiset" omaan puolueeseensa. Urpilainen jakaa Vasemmistoliiton kannattajia "vastuullisiin" ja ilmeisesti vastuuttoomiin - mitä hän sitten vastuullisuudella tarkoittaneekaan.

Urpilainen yrittää rakennella punavihreää, unelmien sosiaalidemokratiaa. Vasemmistoliitto voisi toivottaa demarit tervetulleeksi jo 90-luvulta lähtien punavihreyttään korostaneeseen puolueeseen.

Arvotkin Urpilainen linjaa kuin suoraan Vasemmistoliiton ohjelmista. Me olemme olleet tasa-arvon, vapauden ja kestävän kehityksen tiellä jo pitkään.

SDP on lähdössä kalastelemaan Vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajia. Arvioin, että strategia karahtaa karille. Keskustaan ankkuroituvana punavihreänä unelmien puolueena SDP ei tunnu uskottavalta edes omien kannattajiensa silmissä. Osa on pakenemassa perussuomalaisiin.

Vasemmistoliiton kannattajien kosiskelu demareihin on vasemmiston kokonaiskannatuksen kannalta lyhytnäköistä. Ainhan joku viialainen voi livahtaa "vihreämmälle oksalle" demareihin, mutta siihen se jää.

Vasemmiston on kyettävä hakemaan kannattajiaan "nukkuvista" ja politiikkaan kriittisestikin suhtautuvista. Se on iso haaste, johon Vasemmistoliitto vastaa omalla toiminnallaan. Koko poliitikan kenttä on liikkeessä. Äänestäjät hakevat uusia kasvoja ja asioita. Tähän tarpeeseen vasemmistopuolueiden on vastattava.